Veelgestelde vragen over bestrijden van wespen

Wespen bestrijden is nodig omdat wespen zich regelmatig in de directe woonomgeving van mensen nestelen. Dat leidt tot vernieling, is hinderlijk en kan tevens gevaarlijk zijn, als er sprake is van een allergie voor een wespensteek. 

Het bestrijden van wespen is één van de taken van de ongediertebestrijder. Hoewel de wesp een nuttig diertje is - dat geldt eigenlijk voor alle beestjes - is het wel van belang om plagen in en rond huis te bestrijden. 

Een aantal vragen en antwoorden:

1. Kan ik zelf wespen bestrijden?

Ja, dat kan. Wil je het echter echt goed doen, dan zul je veel kennis moeten hebben. Je moet ook de juiste beschermingsmaatregelen voor jezelf in acht nemen. Ook als je zelf een middel aanschaft, dan is het nog zaak dat je dit middel juist aanbrengt in de specifieke situatie die op jouw situatie  van toepassing is. Wat eventueel ook mogelijk is, is om de ongediertebestrijder om advies te vragen. Ga echter nooit zelf met huis-, tuin- en keukenmiddelen aan de slag om een wespennest zelf te verwijderen; dat kan echt fout gaan. 

2. Wat kost het bestrijden van wespen?

De kosten voor een wespennest variëren per situatie en per wespenbestrijder.

3. Wat houdt de seizoensgarantie in?

Elke wespenbestrijder van wespen.nl kent een seizoensgarantie. Deze garantie houdt in:

Als het wespennest weer in dezelfde periode (zomer) en op dezelfde plaats terugkeert, dan komt de wespenbestrijder kosteloos nogmaals langs. Het kan namelijk sporadisch voorkomen dat bij moeilijk te verwijderen nesten, de wespen terugkeren. In dat geval bent u echter verzekerd van oplossing van het probleem!

Uiteraard geldt deze garantie niet als:

  • Het een totaal ander wespennest op een andere locatie betreft
  • U de aanbevelingen en aanwijzingen van de wespenbestrijder niet heeft opgevolgd, waardoor het probleem door toedoen van uzelf is teruggekomen
  • De terugkeer van het nest buiten het seizoen valt, kortom, het volgende jaar is het volgende seizoen.

4. Ik heb geen last van wespen, maar wel last van ander ongedierte (in huis). Ik kwam toevallig op deze website terecht. Kan ik hier terecht voor mijn ongedierteprobleem?

In principe zijn alle wespenbestrijders, ongediertebestrijders. Dat betekent dus inderdaad dat u bij hen voor alle ongedierteproblemen terecht kunt. Geef wel even duidelijk aan bij uw aanvraag om wat voor ongedierte het gaat.

5. Ik kan via de postcodezoeker geen ongediertebestrijder vinden. Wat kan ik doen?

Wij hebben een meldformulier voor een wespennest. Vul dit formulier in en wij gaan op zoek naar een geschikte ongediertebestrijder voor u!

6. Wat is de EHBO bij een wespenprobleem?

Wat u zelf in acht kunt nemen totdat de ongediertebestrijder komt, leest u hier.

7. Ik heb last van wespen in huis! Het zijn er tientallen.

Schakel zo spoedig mogelijk een ongediertebestrijder in. Plak NIETS af, maar kijk of u desnoods een bepaald vertrek even niet gebruikt waar de wespen zich begeven. Houdt deuren en ramen uiteraard wel gesloten. Probeer wespenvallen buiten neer te zetten, om de wespen hopelijk hierheen te lokken.

Last van wespen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een wespenbestrijder bij u in de buurt.