Bestrijdingsmiddelen tegen wespen

Er zijn veel verschillende soorten bestrijdingsmiddelen voor wespen. Als u slechts last heeft van een beperkt aantal wespen, kunt u zelf een bestrijdingsmiddel proberen te gebruiken. Maar zodra u last heeft van een grote groep wespen of een wespennest, zijn de middelen die beschikbaar zijn voor de particulier ontoereikend. In dat geval kunt u een professional contacten door hier rechts uw postcode of woonplaats in te voeren, en deze zal vervolgens snel en vakkundig het wespennest en de bijhorende wespen verwijderen. 

Enkele wespen

Indien u last heeft van enkele wespen in uw omgeving, kunt u eerst zelfstandig de wespen op afstand proberen te houden. De meeste wespen houden erg van zoetighied. Als u een beker/fles limonade (of iets anders zoets) op enige afstand van uw huis neerzet, zal het gevolg zijn dat de wespen niet u opzoeken, maar de beker met zoetigheid. Hierdoor heeft u minder last van wespen. Ook zijn er nog enkele andere bestrijdingsmiddelen beschikbaar voor particulieren. Denk bijvoorbeeld aan een schuimspray of citroensticks. Dit kan goed werken tegen enkele wespen. Dit is slechts een tijdelijk middel om enkele wespen op afstand te houden, en dient niet gebruikt te worden als oplossing voor een grote hoeveelheid wespen of een wespennest.

Veel wespen of wespennest

Als u last heeft van een wespennest of een grote hoeveelheid wespen, heeft het geen zin om zelf aan de slag te gaan (dit kan zelfs erg gevaarlijk zijn!). U kunt dan het beste een wespen bestrijder contacten door hier rechts uw postcode of woonplaats in te typen. Deze wespen bestrijder heeft zwaardere middelen om het wespennest met de bijhorende wespen te verwijderen. In deze bestrijdingsmiddelen zitten stoffen die, indien verkeerd gebruikt, schadelijk kunnen zijn. Deze zijn dan ook niet beschikbaar voor de particulier.

Last van wespen?

Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en vind een wespenbestrijder bij u in de buurt.